top of page
Buscar
  • Foto del escritorJxCAT - Malgrat ens Mou

Jofre Serret escollit nou candidat


El passat 23 de febrer, l'actual regidor d'Acció Social i Salut Comunitària, Jofre Serret va ser escollit amb el 100% dels vots candidat a l'Alcaldia a les properes Eleccions Municipals. En motiu de l’aprovació de la seva nova candidatura, Neus Serra actual regidora d’Habitatge ha aprofitat per a entrevistar-lo:


Neus: Jofre, per aquells que desconeixen Malgrat de Mar, ens pots presentar la nostra vila i municipi?

Jofre: "Per mi, Malgrat de Mar, és un municipi que té un gran potencial en un paratge idíl·lic on hi podem trobar: el mar amb una fantàstica platja, rutes on poder fer senderisme com ara la serralada de marina o la ruta de la Tourdera, per la llera del riu La Tordera. D’altra banda tenim l’espai Mines de Can Palomeres on hi alberguen una de les colònies de diferents espècies de ratpenats més importants del sud d'Europa.

La nostra vila, a més a més, està situada a pocs km de dues grans i importants ciutats com són Barcelona i Girona cosa que ens permet poder estar connectats amb el món.

Però per poder descriure bé com és Malgrat haig de parlar de la seva, la nostra, gent. L’actiu que tenim més important són els malgratencs i les malgratenques, persones que dia a dia treballem per fer de Malgrat un millor municipi. Un Malgrat que acull, que dedica una gran part de la seva feina a rebre turisme, i per tant, fer que sigui un espai on poder gaudir i crear felicitat.

Malgrat de Mar és un gran municipi que, amb un bon projecte que reactivi el seu potencial, pot esdevenir un municipi capdavanter en tot allò que es proposi."


Neus: La política a Malgrat durant aquest últim any ha estat marcada per la formació d’un nou govern a Malgrat. Quin ha estat el paper del PDeCAT Malgrat dins aquest nou govern?

Jofre: "El PDeCAT hem tingut un paper clau en el nou govern. Som un govern coral, un govern de consens i, com a tal, cada peça del govern és indispensable. Cada peça ha d’encaixar molt bé i el PDeCAT som una d’aquestes peces clau. Des del govern hem pogut canviar antigues i obsoletes formes de fer obrint les portes a treballar amb noves dinàmiques. Això ha comportat impulsar nous projectes: la via verda de la Tourdera; els comptadors d’aigua solidaris; demandes històriques a les que mai s’hi havien donat resposta, com ara la implementació del bus nocturn. També hem engegat polítiques d’habitatge: noves línies de subvenció per al lloguer d’habitatges per als col·lectius més vulnerables -com els joves i la gent més gran-. Hem impulsat polítiques de promoció de la Salut... En definitiva hem fet, i estem fent, que el govern sigui un equip dedicat a treballar per a les persones."

Neus Serra i Jofre Serret conversant al Parc Francesc Macià

Neus: Quins han estat els principals encerts des del govern per part del PDeCAT Malgrat aquest últim any?

Jofre: "Impulsar la remodelació del nou passeig marítim i la façana litoral, la creació del parc d’habitatges d’emergència social, impulsar noves polítiques socials, ampliar l’oferta educativa per a les persones adultes. Una millor formació implica una reducció general de la taxa d’atur. També impulsar la creació de llocs de treball per a joves que cerquen la primera feina entre d’altres."


Neus: Què oferiu des del PDeCAT Malgrat per recuperar la confiança dels veïns de Malgrat?

Jofre: "Oferim un projecte que aplegui totes les sensibilitats del municipi, transversal, un projecte de poble amb perspectiva de futur per situar Malgrat de Mar en el mapa. Una candidatura que combini l’experiència d’haver governat i la frescor, energia i il·lusió de les noves incorporacions.

Volem treballar per Malgrat, impulsant projectes que facin reactivar l’economia i, alhora, que ens permetin mantenir l’essència del nostre estimat poble."


Neus: Quines millores consideres que han estat claus al capdavant de la regidoria de Serveis Socials de Malgrat?

Jofre: "Canviar dinàmiques fent una aposta per dotar de recursos econòmics el servei però sobretot incrementant el recurs de personal per tal d’oferir un servei amb més celeritat. Tenim un molt bon equip qualificat a l’àrea bàsica de Serveis Socials que s’ha vist obligat a treballar durant molts anys sota mínims per la manca de personal. Així que hem reduït el temps d’espera i continuem treballant per a posar-nos al dia."


Neus: L’àmbit d’Habitatge era la assignatura pendent a nivell local?

Jofre: "Evidentment que si l’Ajuntament de Malgrat de Mar en les darreres dècades no havia prioritzat les polítiques d’habitatge, en aquest darrer any hem creat subvencions per al lloguer, hem fet el primer pas per tenir un parc d’habitatges socials amb l’adquisició d’un pis i la rehabilitació d’un altre que ja era de propietat municipal per poder fer front a les emergències socials, entre altres."


Neus: Estàs satisfet de les noves propostes que s’han impulsat aquest mandat pel que fa a Mobilitat?

Jofre: "Satisfet no seria la paraula, estem contents del que s’ha engegat però malauradament, encara queda molt per fer. Hem impulsat el projecte dels camins escolars i ben aviat veurà la llum. Hem aconseguit l’arribada del bus nocturn al municipi, una demanda històrica! Dos anys no són suficients per poder reactivar i donar una embranzida al municipi com es mereix."


Neus: Quines millores urgents creus que necessita el municipi pels propers 4 anys i quines propostes farà el PDeCAT-Junts x Catalunya per tal de solucionar-les?

Jofre: "Des de fa molts anys que a Malgrat ens urgeix tenir un equipament Cultural que doni resposta a totes les necessitats. Un espai que ens permeti gaudir d’una amplia oferta cultural i, alhora, sigui un espai de convivència on les entitats del poble hi puguin realitzar totes aquelles activitats, relacionades amb la cultura i, que en aquests moments se senten orfes d’espai. Són moltes les que han de marxar de Malgrat per poder realitzar certàmens de teatre, aplecs, festivals de dansa, trobada de colles castelleres... Aquest ha de ser un projecte participat amb tothom a través d’un concurs de projectes i on la ciutadania hi pugui dir la seva.

Una de les altres problemàtiques urgents és la necessitat de donar resposta a les persones que no tenen accés a un habitatge digne. Fa dècades que a Malgrat no s’hi construeixen pisos de protecció oficial, cal actuar de forma ràpida.

Cal actuar urgentment al costat del petit comerciant, durant molts anys les polítiques de promoció econòmica han estat molt escasses i poc efectives. El petit empresari és una peça clau per a la dinamització de la vila però necessita suport institucional, que li permeti formar part del teixit econòmic local i així un treball en xarxa per tal potenciar el comerç local i el producte de proximitat. La marca Malgrat ha d’ocupar un espai important a la comarca i també al país. Només així aconseguirem l’autèntica reactivació del nostre municipi."


Neus: L’1-O i la independència marcaran els futurs pactes o creus que altres factors també s’hauran de valorar?

Jofre: "El procés marcarà un abans i un després de com hem conegut el País fins ara. Malgrat això el que si és clar és que un Ajuntament ha de treballar per al municipi, en consonància al país. Els pactes de govern sempre han de ser amb la finalitat d’aconseguir el millor per al municipi. Els factors que cal valorar han d’anar en aquesta línia, grans acords de consens per obtenir el millor de Malgrat de Mar. Sempre respectant la llibertat de les persones. Hi ha partits que no respecten la llibertat d’expressió ni el dret a decidir que tenen tots els pobles. Des de la nostra perspectiva, aquests partits no poden conformar un bon govern i, per tant, no encaixen en els factors a valorar per poder arribar a un acord municipal."


Neus: A nivell personal, se’t coneix força pel fet de treballar a una reconeguda farmàcia del poble. Sempre has defensat que cal fer compatible la feina amb la política, però és possible fer-ho? Com has viscut a nivell personal el fet de compaginar l’entrada a govern i continuar treballant?

Jofre: "Crec en què la política és servitud, servei al teu poble, al teu país i, com a tal, ha de ser en un espai de temps limitat. Per això sempre he defensat la necessitat de continuar exercint en la meva feina, al marge de la política. És important que els polítics tinguem la nostra professió, i no que la política sigui una carrera laboral. Compaginar la vida laboral amb la política no és fàcil, són molts els factors i persones a les que impliques, però tinc la sort de treballar en una farmàcia on l’equip humà, del primer a l’últim, m’ho ha posat molt fàcil."


Neus: Quines són les motivacions per les quals et vas decidir treballar des de l’esfera pública per a la gent?

Jofre: "El que em va cridar a estudiar les carreres de farmàcia i educació social i, alhora, treballar per a les persones, va ser el fet de poder fer quelcom pel país, pel futur i, sobretot, per a la gent. Aquestes mateixes inquietuds són les que em van impulsar, fa més de 10 anys, a militar a la Joventut Nacionalista de Catalunya, a Convergència i actualment al PDeCAT. Em vaig decidir perquè m’interessa el futur del nostre municipi. Necessitem que Malgrat de Mar es situï a la posició que es mereix. Som el cinquè municipi més gran de la comarca i hem de ser capaços de liderar projectes de comarca, projectes que dinamitzin l’economia i que ens converteixin en un municipi capdavanter. Hem d’aconseguir que Malgrat de Mar sigui un municipi d’oportunitats on la seva gent hi pugui viure dignament i guanyar-se bé la vida. Que lluiti contra la crisi econòmica i, mentre ajuda aquells qui pitjor ho estan passant, generi les condicions que fan que no hi hagi d’haver persones que ho passen malament. No hi ha riquesa a repartir si ningú la crea. I, alhora, hem recuperar l’orgull malgratenc. Tot això és possible!"


Neus: Per acabar, Jofre, si el geni de la llàntia màgica et concedís tres desitjos –un de personal, un pel poble i un pel país – quins li demanaries?

Jofre: "Poder ajudar a les persones. Tenir un poble capdavanter on tothom hi vulgui venir a viure. La llibertat!"

bottom of page