top of page
Buscar
  • Foto del escritorJxCAT - Malgrat ens Mou

Apostem per aconseguir la marca de Turisme Esportiu i la creació d'un nou Centre Esportiu

El candidat de JuntsxCat a Malgrat de Mar, Jofre Serret, ha demanat aquest dijous al Secretari General de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, el compromís del Govern per tal que el municipi aconsegueixi la distinció de la marca de Turisme Esportiu durant el proper mandat.



L'anunci de Serret s'ha produït durant la visita que ha fet Figueras a Malgrat de Mar per diferents equipaments esportius municipals.



Per Serret “Malgrat de Mar és una destinació ideal per a tots aquells a qui els agrada calçar-se unes sabatilles i sortir a experimentar el paisatge del municipi i el seu entorn”. Serret considera que Malgrat ja ostenta el segell de Turisme Familiar i proposa fer un pas més, perquè Malgrat “reuneix els requisits necessaris per aconseguir el segell de Destinació de Turisme Esportiu”. En aquests sentit, Serret ha destacat l’enclavament excepcional de Malgrat a cavall de dues comarques, una façana marítima que facilita la pràctica de l’esport, i un territori ideal per córrer, nedar o anar en bicicleta.


Per Serret “Malgrat de Mar és una destinació ideal per a tots aquells a qui els agrada calçar-se unes sabatilles i sortir a experimentar el paisatge del municipi i el seu entorn”. Serret considera que Malgrat ja ostenta el segell de Turisme Familiar i proposa fer un pas més, perquè Malgrat “reuneix els requisits necessaris per aconseguir el segell de Destinació de Turisme Esportiu”. En aquests sentit, Serret ha destacat l’enclavament excepcional de Malgrat a cavall de dues comarques, una façana marítima que facilita la pràctica de l’esport, i un territori ideal per córrer, nedar o anar en bicicleta. El nou complex esportiu és “un projecte d’alt nivell que situaria Malgrat de Mar".



Jofre Serret ha destacat la importància, segons ell, de la col•laboració entre els sectors públic i privat per tirar endavant iniciatives que vagin més enllà de la pràctica esportiva estricta. En aquest sentit, ha demanat la col•laboració de la Secretaria General de l'Esport per poder fer un Centre Esportiu que es podria ubicar a la zona de les pistes d'atletisme a partir d’una renovació integral. Segons ell, tant el Centre Esportiu com la marca de Turisme Esportiu són dos projectes que fomenten també els valors de la cooperació i la natura.


Serret ha posat d'exemple actual per a l'aposta esportiva la creació de la primera Via Verda que ara, segons ell, està plantejada més des de la vessant lúdica però que pot tenir potencial esportiu en un futur. Per la seva banda, Gerard Figueras, ha explicat que l'esport "és un tronc central" que fomenta la cohesió social i projecta els municipis a l'exterior. Segons ell, el Govern català promou que les instal•lacions esportives d'arreu del país, 40.000 aproximadament, vagin més enllà dels municipis. Des de la Secretaria General de l'Esport, ha dit Figueras, es "treballa per actualizar i modernitzar" els equipaments esportius. En aquest sentit, ha anunciat que l'avantprojecte de pressupost de la Generaltitat per al 2019 inclou una partida de recursos que es posaran a disposició dels municipis que presentin projectes com els que ha detallat Serret.

bottom of page