top of page
Buscar
  • Foto del escritorJxCAT - Malgrat ens Mou

Estrena del nou Web-Bloc, JofreSerret.cat

Actualizado: 16 may 2018

Avui estreno aquest espai, un nou espai on podràs descobrir l’activitat del meu dia a dia, el que penso i, perquè no com és la meva vida personal. Aquest és un espai que pretén substituir el meu anterior bloc. Com en moltes coses, sobretot en el camp de la tecnologia, evolucionen.


Com en l’anterior aniré penjant articles de forma periòdica explicant moments, pensaments i/o projectes que volem desenvolupar en diversos àmbits.


Em fa especial il·lusió compartir amb tots vosaltres i, estrenar aquest nou espai, amb aquest post tot explicant-vos que començo una nova etapa de la vida. Una etapa de dedicada al poble que estimo, al poble que m’ha vist néixer i créixer: Malgrat de Mar.

El passat divendres vaig ser escollit candidat a l’alcaldia pel Partit Demòcrata per a les eleccions del 2019 amb el 100% dels vots dels associats i simpatitzants. Un gran recolzament que m’encoratja encara més a treballar de valent per al meu poble.


Us faig a mans el discurs integre que vaig adreçar als assistents de l’assemblea local:


Bon vespre a totes i a tots,

Avui estem en família, en el si de l’assemblea de primàries per a escollir el candidat a l’alcaldia per a les eleccions del 2019. Com bé sabeu, he decidit fer un pas més i presentar-me en aquestes primàries. Aquest, doncs, és el torn de presentar-me, malgrat que la majoria em coneixeu, sóc Jofre Serret i Ballart, nét del Forn de Ca La Marina -per part de pare- i nét de les nenes de Cal Ros del carrer de Mar -per part de mare-. Malgrat de Mar és el municipi que veure néixer fa 30 anys, créixer, madurar i en el que, juntament amb la meva parella, hem decidit formar-hi la nostra família.


Però avui sóc aquí, davant de tots vosaltres, per explicar-vos que allò que em va cridar a estudiar les carreres de farmàcia i educació social i, alhora, treballar per a les persones, va ser el fet de poder fer quelcom pel país, pel futur i, sobretot per a la gent. Aquestes mateixes inquietuds són les que em van impulsar, fa gairebé 10 anys, a militar a la Joventut Nacionalista de Catalunya, a Convergència i actualment al PDeCAT.

Però també haig d’explicar que si em vaig decidir a implicar-me en la política és fruit de tres persones. Les dues primeres els meus pares, per haver-me ensenyat que si volem fer canviar el món cal implicar-se, no val indignar-se des del sofà de casa, o la taula de l’ordinador, cal moure’s i treballar, així que ja veieu que d’aquells mítings que em feien anar quan era petit, tot escoltant els discursos de la mare, alguna cosa em va quedar inculcada.


La tercera persona us la podeu imaginar, avui no seria aquí, si la Neus Serra no hagués cregut amb mi, si no hagués dipositat tota la seva confiança en mi oferint-me un espai a la llista del 2011 i en la del 2015 en les que en les dues ocasions n’he sortit escollit regidor de l’Ajuntament. En aquests 7 anys que portem de companys de grup municipal hem compartit moments de tot, moments molt bons, d’altres no tant, hem compartit oposició i ara compartim govern. Però el que si us puc assegurar és que la seva experiència, el seu bagatge, és tan gran que 7 anys després continuo aprenent al seu costat. I espero continuar aprenent-ne. Moltes gràcies, Neus.


Moltes coses han canviat des de que em vas fer confiança la primera vegada, Convergència ja no existeix, vàrem decidir tancar un partit malmès i desgastat, per dotar-nos d’una nova eina política que ens permetés connectar més, i millor, amb l’espai central del país. En aquell moment Artur Mas era el President del Govern de Catalunya, que tot fent un pas al costat va portar a Carles Puigdemont a presidir la Generalitat, sent l’actual President Legítim a l’exili, amb els consellers Puig, Ponsatí, Serret i Comín, sumant ara també a la diputada Gabriel. Tenim presos polítics a la presó des de fa més de tres mesos. El vicepresident Junqueres, el conseller Forn, el diputat electe Jordi Sanchez i Jordi Cuixart. A tots ells juntament amb els companys del partit que han hagut d’anar a declarar aquests darrers dies, vull aprofitar per recordar que tenen tot el nostre suport. No esteu sols. De fet vivim els moments més durs i represius per part de la fúria de l’Estat, dels darrers 40 anys.


El dia 1 d’octubre del 2017 varem viure i compartir entre molts de vosaltres un dia que mai oblidarem, on ens varen pegar i intentar humiliar, però units varem aconseguir que tot un país, que tot un poble, es pogués expressar a les urnes.

Ja veieu que moltes coses han canviat des d’aquell moment, però n’hi ha d’altres que no han canviat, la il·lusió i l’energia per treballar pel futur del nostre poble. Les ganes de fer que Malgrat sigui el poble on s’hi emmirallin la resta de municipis, és intacte i fins i tot més forta que mai.


Avui, també sóc aquí per explicar-vos que en aquests anys a l’Ajuntament he conegut moltes més persones, a molts més malgratencs i malgratenques. He descobert més la capacitat de transformació de la política, i en especial de la política municipal. He descobert més el gran poder d’aquesta política municipal: la proximitat. La proximitat amb les persones. I sé que la llavor de la nova política, però sobretot, de la bona política, són els pobles i ciutats. Són els Ajuntaments: i és des de la política local on podem donar resposta a les demandes i preocupacions dels ciutadans. Us puc assegurar que aquest darrer any al capdavant de les regidories d’atenció a les persones m’ha servit per conèixer molt bé totes les realitats del nostre municipi, sensibilitzar-me encara més i voler transformar la nostra vila.


El Partit Demòcrata hem estat i som una peça clau per transformar Malgrat de Mar, per primera vegada a la història de la democràcia, hem aconseguit fer un canvi de govern i liderar grans polítiques socials, creant oportunitats de treball amb llocs de feina, formant a les persones adultes per a què tinguin més oportunitats de futur, desenvolupant polítics pioneres d’habitatge que mai, en els darrers 38 anys s’havien fet, entre moltes altres coses. Per fer totes aquestes polítiques hem fet un anàlisi de l’actualitat, però amb una mirada cap al futur. Sabem que tocarà treballar i treballar de valent, per aconseguir el futur que volem per Malgrat.


Woody Allen va dir un dia: “M’interessa el futur perquè és el lloc on passaré la resta de la meva vida” No li faltava pas raó.


Avui, presento la meva candidatura a cap de llista per a les eleccions municipals del 2019, perquè m’interessa el futur del nostre municipi. Necessitem que Malgrat de Mar es situï a la posició que es mereix. Som el cinquè municipi més gran de la comarca i hem de ser capaços de liderar projectes de comarca, projectes que dinamitzin l’economia i que ens converteixin en un municipi capdavanter. Hem d’aconseguir que Malgrat de Mar sigui un municipi d’oportunitats on la seva gent hi pugui viure dignament i guanyar-se bé la vida. Que lluiti contra la crisi econòmica i mentre ajuda aquells qui pitjor s’ho estan passant, generi les condicions que fan que no hi hagi d’haver gent que s’ho passa malament. No hi ha riquesa a repartir si ningú la crea. I, alhora, hem recuperar l’orgull malgratenc. Tot això és possible.


Em fa il·lusió poder encapçalar llista del Partit Demòcrata amb un gran equip al costat, un equip integrat per persones del partit, però també amb una llista oberta i transversal, amb persones independents, que sumin a totes les sensibilitats de Malgrat.

Hem d’aprofitar l’experiència que tenim com a partit, un partit sòlid, amb trajectòria però ampliant encara més el nostre votant per aconseguir un gran resultat que ens permeti liderar les polítiques d’oportunitats i transformació de Malgrat des del màxim lideratge que té l’Ajuntament: l’alcaldia.


Aconseguir-ho ningú diu que sigui fàcil, ens tocarà treballar molt, però això també sé que és a l’ADN de la gent del Partit Demòcrata: l’esforç i el treball.


En paraules de Winston Churchill ús diré que:

“Un pessimista veu la dificultat en cada oportunitat;

Un optimista veu la oportunitat en cada dificultat.”


Nosaltres hem de ser optimistes i veure les oportunitats que se’ns brinden. Encara que a vegades ens sembli impossible aconseguir-ho, treballant amb esforç, compromís i decisió arribarem al cim que volem.


Us vull demanar que em feu confiança per encapçalar la llista del PDeCAT a les eleccions del 2019 per treballar plegats i aconseguir l’alcaldia a Malgrat de Mar. Per això us demano que avui marqueu SI a la casella que porta el meu nom.


Moltes gràcies.


Visca Malgrat i Visca Catalunya Lliure!


Vídeo del discurs íntegre:


bottom of page